Goochelaar
Goochelaar Maarten Bruins

Biografie

Biografie van goochelaar Maarten Bruins Maarten is geboren in 1979 te Amsterdam. Vlak na zijn geboorte is hij met zijn ouders verhuisd naar Utrecht waar hij verder getogen is. Op latere leeftijd is Maarten zelf weer in Amsterdam gaan wonen.

Naast het goochelen, heeft hij het VWO afgerond. Na het VWO heeft hij natuurkunde en sterrenkunde gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Eenmaal in het bezit zijnde van een papiertje is hij zijn eigen weg ingeslagen en is hij gaan ondernemen. Het goochelen is daar altijd een groot onderdeel van geweest.

Maarten is in zijn jonge jaren lid geweest van de MKAJ (Magische Kring Amsterdam Junioren). Daarnaast is hij jarenlang lid geweest van de MKCN (Magische Kring Centraal Nederland) en de NMU (Nederlandse Magische Unie). Verder is Maarten een prijswinnend goochelaar die in de loop der jaren:
 

  • in verschillende vakbladen heeft gepubliceerd,
  • in verschillende kranten heeft gestaan,
  • verschillende tv optredens heeft vezorgd.

 
De beker die Maarten vasthoudt op de foto bovenaan deze website, is gewonnen in 2010 bij de Meerpaaldagen in Dronten. Dit was een competitie tussen een groot aantal verschillende artiesten.

Vanaf zijn jonge jaren is goochelaar Maarten al actief als tafelgoochelaar en goochelaar voor kinderen (kindergoochelaar). Voorheen heeft hij ook nog optredens verzorgd als "illusionist" (grote kisten), maar daar is hij mee gestopt. Zie hieronder nog wat foto's uit de oude doos van een hele jonge Maarten Bruins aan het begin van zijn carrière als goochelaar / illusionist:

Zig Zag Lady Illusie
Illusionist dolkenkist